Pointe TPC 1200

Pointe TPC 1200 leválasztó trafóA leválasztótrafó sokak számára nélkülözhetetlen kiegészítő. Érdemes egy próbát tenni, és fennmaradni egy kis éjszakai zenehallgatásra. Ha éjfél után szebben szól a zene, akkor lehet, hogy egy ilyen jelkondícionálóra van szükségünk.

A konnektorból kijövő áram minősége ugyanis időben és térben is változik.

Nappal általában elég vacak az áram, késő délután és kora este egyenesen iszonyúan vacak, este 10 után kezd javulni, és éjfél után már egészen jó, kb hajnali ötig, amikor újra indul az élet a városban :-(

Vannak olyan helyek, ahol különösen pocsék az áram, például ahol sok a kis felhasználó (mondjuk egy lakótelepen), vagy éppen nagy felhasználók működnek (ipartelepekhez közel).

Ha valaki a késő délutáni, kora esti órákban szeret(ne) zenét hallgatni egy olyan helyen, ahol eleve zajos az elektromos hálózat, annak a egy jó leválasztótrafó úgyszólván nélkülözhetetlen. A szerencsés helyen lakó, éjszakai zenét hallgató audiofil kevesebb javulást fog hallani.

A Pointe TPC 1200 — csakúgy, mint kistestvére, a Pointe TPC 600 — passzív berendezés, a készülékházban két darab 1:1 áttételű transzformátor található. A trafók Sindrics Tibor fejlesztései: “kapacitívszegényen tekercselt tórusztrafók,” speciális áthalláscsillapító anyaggal a primer és szekunder tekercsek között. A trafón kívül jó minőségű hálózati csatlakozók kerültek beépítésre, szám szerint 5 darab, mindez egy stabil, merev, rezgésmentes acéldobozban.

A típusjelzésben az 1200-as szám a trafó teljesítményét jelzi: 1200W áramfelvételig tudja kiszolgálni a rákötött készülékeket: nemcsak komoly végfokokat, de akár AV vetítőrendszereket is.

A tapasztalatok szerint már egész egyszerű láncokban is jól kihallható a hatása. Video berendezéseken (DVD-játszó, televízió, kivetítő) szintén javulás tapasztalható a képminőségben.

Utolsó listaára: 169.990 ft (2015. 12.)

Teszt:

Hifi Piac tesztje

Képgaléria: