Tesztek

A termékeinkről írták

A címre kattintva megnyílik az eredeti nyomtatott teszt szkennelt változata.

1) „A minimál győzelme,” Pointe Sima 20 teszt, Audiolife, 2014. január

„A Sima 20 meg tudja fogni, le tudja kötni a hallgató figyelmét, és ez a zeneiség egyik legnagyobb fokmérője, mindezt egy bensőséges, de lendületes hangzással, ami az egyik legnagyobb előnye. (És mint a phononál kiderült, ez lehetne a védjegy a hangzásukban).”

2) „Mint a kandallónál,” Pointe Sima 20 teszt, Hangzásvilág, 2014. május

„[A]z erősítő produkciójának nagy a levegője, széles a színpada, ad mélységi dimenziókat is. Magasai, közepei precízek. […] Egészen kiváló fúvós-hangszer hangok, főleg fafúvók vonatkozásában és a fuvola hangjának könnyedségének, levegősségének leképezésében. Vannak pontok a hangszerek játékában, amikor dinamizmusuk abszolút mértékben kiterjeszkedik. Mindezt bensőséges, de lendületes hangzással tálalja. A részletező-képességgel sincs gond, megmutatja az egy hangszer több hangszer viszonyát, és ezt fáradhatatlan dinamikával teszi, nincs is szükség nagy hangerőre.”

3) „Point to Pointe,” Pointe Analogia Mk 4 teszt, Audiolife, 2012. november

„Az Analogia artikulált, kifejezetten szerethető, és vidám hangú készülék. Nagy előnye a természetessége és a részletei.”

4) „Áramvonal – kell-e speciális hálózati kábel?” Pointe Power Cord v3.0 (AMP) teszt, Audiolife, 2012. október

„Hosszú távon a végfokban jobban értékeli az ember a finomságát és a részletező képességét, ami egyébként szerintem a legnagyobb erénye. Szerettem az összeszedettségét és a hitelességét is. Jó pointe továbbá, hogy úgy lesz artikuláltabb a megszólalás, hogy közben nem lassul le, nem válik hifissé.”

5) „Tapsot a Pointe-nak!” Pointe SE288 teszt, HiFiles (Szerbia), 41. szám

„A Pointe erősítőt nyugodtan odaállíthatjuk az Audio Research VSi60 mellé. A Pointe életörömmel, érzelmesen teszi a dolgát, és ez az, amit a csövesek hívei szeretnek. A közép- és magas hangok csodálatosan definiáltak, pontosak, és van bennük valami mágikus, amivel bevonják a hallgatót a zenei történésbe.”

6) „Bevált recept,” Pointe Classic teszt, Hifi Piac 54. szám, (2004)

“Karaktere nyugodt és bensőséges, szaxofonja és általában a fúvós hangszerei pedig valami egészen kitűnőek – rengeteg levegővel, valamint hihetetlenül sokszínű érzelmi és hangulati skálával. Ugyancsak varázslatosak a vonósai is, hangjuk egy csipetnyi mézzel megbolondítva fülbemászóan kellemes és sima – úgyhogy Vivaldi és Déki Lakatos rajongói egyaránt örömüket lelhetik benne.”

7) “Egészséges táplálás,” Pointe tápkábel- és tápelosztó teszt, Hifi Piac 49. szám, (2004)

“Tűélesek a pozíciók, kifogástalanok a részletek, mintha további hangszerek ébredtek volna álmukból; olyan “belső,” rejtett dallamok jönnek elő, amelyek mindeddig rejtve maradtak. Amellett, hogy precízebb, tisztább a muzsika, a stílusa is kellemesebb, barátságosabb. Meglepően gyors a hang, nincs semmi késlekedés, tempóvesztés, mindenki a tökéletes ütemben lép be; végül pedig a nagy hangerőn mutatott stabilitás is jócskán megnövekszik.”

8) „Megnyerő páros,” Pointe Sima és Pointe Analogia teszt, Hifi Piac

“Élettel teli zongorajátéka betölti a szobát, remek kettőst alkot a vele azonosuló énekessel. A kamarazene összetettebb megszólalását részletezetten és jól pozicionáltan adja vissza, a nagyon szép, tiszta középrégió mellett az ütemes és plasztikus basszus hívja fel magára a figyelmet.”

9) „Pointe, Pointe, Pointe”, Pointe Sima, Pointe Sima SE és Pointe Analogia teszt, Sztereó, 21. szám (1998)

“A Pointe Sima hangja rendkívül transzparens, tiszta, nyílt, kellőképpen artikulált, a hangzás pontos, részletező, nagyon informatív, jól megfogott. Dinamikája jó, kellőképpen gyors.”

10) „Egy Sima, egy fordított,” Pointe Sima, Pointe Sima SE és Pointe Analogia teszt, Sztereó, 19. szám (1997)

„A középtartomány élénksége az, ami elsőre megragadja a figyelmet. a zongora és az ének tisztán, nyíltan jelenik meg a jazzen. Ezáltal kellő teret is nyújt a zenészeknek. Az egész hangzás pontos, jól megfogott. Gyors és jó dobok. Nagyon szép, analitikus bőgőhang, de a bőgő alul egy kicsit elvékonyodik.”

11) Pointe TPC-1200 hálózati jelkondicionáló (leválasztó trafó) teszt, Hifi Piac

“A zongora […] szebben cseng, felharmonikus rendszere gazdagabb, lecsengései valóságosabbak. A szaxofonos […] hangszerének hangja jóval árnyaltabb és összetettebb. Színpada érezhetően nagyobb, főleg a mélysége nő meg, s a hangok könnyedebben szakadnak le a dobozokról. Kiegyensúlyozottsága az igazán nagy rendszereket idézi, zongorája plasztikus, csukott szemmel könnyebb igazit képzelni a helyébe.”

12) „Nemes egyszerűség,” Pointe Exception teszt, Hifi Piac, 44. szám (2003)

“Félvezetős jellegű erényei mellett az Exception mégis letagadhatatlanul lámpás, ilyen érzelmeket ugyanis félvezetős erősítők, legyenek bármennyire kiválóak is, nem tudnak a zenébe belecsempészni.”

13) „A szorgos kis méh,” Pointe Amplifica teszt, Audioland, 2012. október

„Mint pici kis méh, aki észrevétlenül gyűjti nekünk a (zene)mézet, mely az éltető, tápláló, vitaminban gazdag, ezáltal jótékonyan járul hozzá a mindennapok jósághoz.”

14) „Nem volt sima menet,” Pointe Sima 20 teszt, Hifi Piac, 2014. február

„A közepe most is varázslatos, és a lecsengések is kellően hosszúak, összességében kellemesnek találtam a Sima 20-at, hiszen át tudtam magam adni a zenének, sőt, még a lábam is járt közben. :)”

15) “RIAA, RIAA, Hungária!”, Pointe Analogia Mk2 és AVA PHA-1 összehasonlító teszt, Sztereó

„[A]z összhang nagyon kellemes, ráadásul a vonósok hangjában a tekintély is tettenérhető. Az alsó tartomány egy kicsit lapos (ezért részben a felvétel okolható),  de a mélytartomány érzésem szerint — ha nem is kiterjedtebb — azért határozottabb, mint az AVA esetében. A hangszerek levegős térben helyezkednek el.”

16) „Pontvadászat,” kirándulás Szabadkára, Ear blogja

„Tibor ma a nyugdíjas mérnökök eseménytelen életét éli, szabadidejében szívesen kertészkedik, néha megjavít egy-egy beeső, milliós árú márkás erősítőt, egzotikus csövekkel kereskedik, és persze a családi ház egy félreeső sarkában gyártja az új zászlóshajót, a Sixty-t.”

17) „Az egész tudásomat beletettem ebbe a kis erősítőbe” – beszélgetés Sindrics Toborral, Audiolife, 2014. március

„[A] Pointe-ban Tibor személyisége tükröződik. Egy nagyon kedves, végtelenül szerény és nagyon jó humorú embert ismertem meg benne, aki tökéletesen mentes a high-endet és a hifit körüllengő sznobériától. Megvan benne az alkotáshoz elengedhetetlen kíváncsiság, a zene tiszta szeretete, és egy nagy adag irónia is, ami nélkül szerintem egyszerűen nem lehet semmit létrehozni.”