Pointe Record (2016)

record-3

Ha az elmúlt évek trendjeit keressük az otthoni zenehallgatásban, kétségtelen, hogy az analóg visszatérése az audiofil és high-end kategóriákba az egyik legtartósabb jelenség. Mi a Pointe-nál azt vettük észre, hogy az Analogia Mk 4 és Mk 5 készülékek a szokottnál gyorsabban fogytak. Ha megjelent egy régebbi, használt Pointe phono-fokozat a piacon, napok alatt elkapkodták.

Természetes szövetségeseink, a belgrádi Soulines lemezjátszó manufaktúra nemzetközi növekedése szükségessé tette, hogy legyen egy viszonylag nagyobb darabszámban és viszonylag olcsón előállított phono-fokozat kéznél.  Ez lett a Pointe Record.

A készülék nem a korábbi Pointe Analogia phono előerősítők leszármazottja, teljesen más kapcsolással működik. A készülékben négy darab jugoszláv Ei gyártmányú, NOS ECC900 cső dolgozik.

Az új generációs phono fokozatnak készült néhány olyan feláras változata is, ami alacsony kimenetű MC-hangszedők jelét is fogadni tudja, ezek típusjelzése a frontlapon Pointe Record MM/MC. Ez a változat magas (56 dB) elő-erősítéssel, és nyolcféle érték között átkapcsolható záróimpedanciával rendelkezik. Az átkapcsolás a készüléken belül, kétállású mikrokapcsolókkal lehetséges. A mellékelt kezelési utasítás részletesen leírja az egyes kapcsolóállásokhoz tartozó impedanciákat, 66 és 500 Ohm között.

A készülék 2018. márciusáig fekete előlappal készült, onnantól 3D gravírozott, szálcsiszolt 5 mm vastag alu előlappal.

Műszaki adatok:

Bemenő impedancia: 47 kOhm, Erősítés: 46 dB. Csőkészlet: ECC900 x 4, Méretek: 27 x 13 x 32 cm, Súly: 2.5 kg.

Ára: 199.990 ft

record-ts-3