Pointe Record (2016)

Pointe Record

Ha az elmúlt évek trendjeit keressük az otthoni zenehallgatásban, kétségtelen, hogy az analóg visszatérése az audiofil és high-end kategóriákba az egyik legtartósabb jelenség. Mi a Pointe-nál azt vettük észre, hogy az Analogia Mk 4 és Mk 5 készülékek a szokottnál gyorsabban fogytak. Ha megjelent egy régebbi, használt Pointe phono-fokozat a piacon, napok alatt elkapkodták.

Természetes szövetségeseink, a belgrádi Soulines lemezjátszó manufaktúra nemzetközi növekedése szükségessé tette, hogy legyen egy viszonylag nagyobb darabszámban és viszonylag olcsón előállított phono-fokozat kéznél.  Ez lett a Pointe Record.

A készülék nem a korábbi Pointe Analogia phono előerősítők leszármazottja, teljesen más kapcsolással működik. A bemeneten egy NOS csehszlovák E88CC kettős trióda fogadja a jelet (kaszkód kapcsolásban), majd egy passzív RIAA-hálózat után csatornánként egy-egy szintén NOS jugoszláv Ei gyártmányú ECC900 cső végzi az erősítés második fokozatát.

Az új generációs phono fokozatnak készült néhány olyan feláras változata is, ami alacsony kimenetű MC-hangszedők jelét is fogadni tudja, ezek típusjelzése a frontlapon Pointe Record MM/MC. Ez a változat magas (56 dB) elő-erősítéssel, és nyolcféle érték között átkapcsolható záróimpedanciával rendelkezik. Az átkapcsolás a készüléken belül, kétállású mikrokapcsolókkal lehetséges. A mellékelt kezelési utasítás részletesen leírja az egyes kapcsolóállásokhoz tartozó impedanciákat, 66 és 500 Ohm között.

Műszaki adatok:

Bemenő impedancia: 47 kOhm, Erősítés: 46 dB. Csőkészlet: E88CC x 1, ECC900 x 2, Méretek: 27 x 13 x 32 cm, Súly: 2.5 kg.

Ára: 159.990 ft