Uncategorized

Pointe 2013

Jópár év kihagyás után újra él a Pointe márka Magyarországon. 2012 augusztus 1-én indult el a pointe.hu, ezzel egy időben jelentünk meg a Facebook-on és — önálló topikként — az AVX-en. Ekkor kezdtük el kiadni az első tesztkészülékeket bloggereknek.

Az első öt hónappal elégedettek lehetünk, sikerült visszahozni a hifis köztudatba a márkát. A honlapunkon 30 ezer oldalletöltést mértünk, a Facebook-on a napokban lesz meg az ötszázadik lájkoló. Három készülékteszt jelent meg, és további olyan írások, amelyek valamilyen módon a márkával foglalkoztak.

2013 a Pointe 20 éves születésnapja. Az év végére várhatóan megújul majd az erősítőink kínálata.

A Sixty-ből már csak az utolsó darabok vannak meg, várják az új gazdákat, utána már nem épül új sorozat.

Az Amplifica 2013-tól már csak a „drága” csőkészlettel lesz megvásárolható, azaz a szovjet 6P3Sz csöveket elfelejtjük. Ezek ugyan jó hangú, szerethető csövek voltak, de az általunk hozzáférhető darabokat 1959-ben gyártották, és bizony a korral járó nyavalyáikkal sok bosszúságot okoztak — ezeket már nem szereljük az erősítőkbe, helyettük a szebb hangú, friss gyártású, csinosabb megjelenésű Tung-Sol csőszett lett az alapértelmezés. Mivel a Tung-Solok sokkal drágább csövek, az erősítő ára is emelkedik (ez rossz hír), de nem annyival, mint amennyi korábban a cső upgrade felára volt (ez jó hír).

Az Analogia phonó-fokozatból és a leválasztó trafókból demódarabok vannak, azokat lehet kipróbálni, majd a készülék megrendelésre készül el, 3-5 hét szállítási határidővel. A hálózati kábelekből  és a Dramatica készülék alátétekből mindig van raktári készlet. (Na jó, a Dramaticából most pont kifogytunk, de már készül az új sorozat.) A hálózati kábeleknél az értékes Sonaraudo csatlakozókkal szerelt változat saját típusszámot kap.

Apropó Dramatica: egy új termékkel is hamarosan megjelenünk, ami egy táska lesz. Persze nem a táska a lényeg, hanem a tartalma: 2-3 szett Dramatica mellett lesz benne több készlet olcsó készülék alátét fémből, cserépből, kőből, fából, grafitból… Az elmúlt időszak felfedezése, hogy a készülék alátétek rengeteget számítanak a hangzásban, viszont nincs általános recept, melyik rendszerben mi válik be. Ezért a táskát néhány napra kölcsön adjuk bárkinek, játsszon el a különböző szerkezetekkel, és csak azt kell a végén kifizetnie, amit megtart magának.

Ami az új, évfordulós készülékeket illeti, két új erősítő várható: az egyik az Amplifica alá, a másik fölé lesz tervezve.

Az új belépő szintű erősítő olcsó lesz, csinos, és távirányítható. A maga szegmensében követelmény a „magas” teljesítmény is, ezért az új készülék csöves előfokkal, de félvezetős végfokkal fog működni.

Az Amplifica fölé tervezett készülék az addigra várhatóan kifutó Sixty utóda lesz, legalább olyan hangminőséggel, de egy egész különleges készülékházban. A terveket Szabó-Kogan Sándor készítette, az Arkitektor belsőépítész- és bútortervező stúdió vezetője.