Régebbi termékek

Pointe 672SE

Aki megszokta a Pointe erősítők elnevezéseit, az csodálkozhat azon, hogy ez az erősítő egy háromjegyű számot kapott azonosítóul. A trükk azonban ebben is benne van, a 672 felfogható egy szorzatnak is: 8 x 84.

Ez úgy jön ki, hogy 8 db EL84 cső dolgozik a végfokban.

Az erősítő a csőkészletből kinyerhető 2 x 30 wattot teljesíti, a középső transzformátor-fedél igen jó minőségű trafókat rejt. A készüléken belül a jelútban nincs áramköri nyáklap, inkább a legigényesebb erősítők lábtól-lábig forrasztási módszerét alkalmaztuk.

Az SE változat a Sixty módján távirányítható is: egy egyszerű, de minőségi Thomson tanítható táv jár a készülékhez, ami az összes fő funkciót vezérli.

Kiemelendő még a csatlakozók anyaga: az ötből négy bemenet kifejezetten jó minőségű, aranyozott csatlakozókat kapott, míg az ötödik ródiumot. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben terjednek az aranyozás helyett más felületet kapó csatlakozók, márpedig a nagyon eltérő anyagú dugók csatlakoztatása befolyásolja a hangot, így lett az egyik bemenet másmilyen anyagból kialakítva.

A 12 cső a sötét szobákat hangulatos fénnyel ragyogja be –  az otthoni tesztek után ezt eddig még mindenki észrevételezte.

 

Műszaki adatok:

Névleges teljesítmény: 2 x 30 W, Frekvenciaátvitel: 15 Hz – 35 kHz, Bemenő impedancia: 50 kOhm, Kimenő impedancia: 4 és 8 Ohm, Bemenő feszültség: 500 mV, Jel-zaj viszony: 82 dB, Csőkészlet: 8 x EL84, 2 x ECC83, 2 x ECC82, Méretek: 375 x 185 x 410 mm, Súly: 14 kg.

Képgaléria: