ErősítőkRégebbi termékek

Pointe Sima Jubilee

Pointe Sima JubileeA Pointe Simája tényleg olyan, mint a Volkswagen Bogara: a folyamatos kereslet miatt hosszú-hosszú ideig maradt gyártásban, de persze az életciklus végére már csak az alapkoncepciójában hasonlított az egykori alaptípusra.

Bizony, a Jubilee név a Pointe és a Sima tíz éves jubileumára utalt 2003-ban. Ez volt az utolsó sorozat Sima, és bár a „karosszéria” maradt a klasszikus cipősdoboz a két nagy forgatógombbal (de a kalapács fekete helyett elegáns, matt világosszürke felülettel), belül szinte minden megváltozott, beleértve az előfok csőkészletét is.

A legjelentősebb különbség a komoly kimenőtrafók alkalmazása volt – ezek bizony már a későbbi Sixty projekt előfutárai voltak. Miattuk változott meg a hátlap is: a Jubilee-nak nincs külön 4 és 8 ohmos leágazása. (Valahol ugye ellensúlyozni kellett a lényegesen drágábban előállítható trafók költségnövelő hatását.)

A végcsövek maradtak EL 84-esek, így az erősítő teljesítménye sem változott, továbbra is 2 x 15W volt, de a hangminőség jelentős előrelépést mutatott a „sima” Simákhoz képest, újradefiniálva a belépőszint fogalmát.

Mint minden Sima készülék, a Jubilee is sokáig az árlistán maradt, csak hosszú évekkel később adta át a helyét a kívül-belül teljesen új koncepciót képviselő Amplifica integrált erősítőnek.

 

Műszaki adatok:

Névleges teljesítmény: 2 x 15W, Bemenő impedancia: 100 kOhm, Kimenő impedancia: 6 Ohm, Méretek: 330 x 135 x 335 mm, Súly: 8 kg.

Képgaléria: