Pointe Analogia Mk 5 (2014)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAz Analogia sorozat egyedfejlődésében az Mk5 megszületése egyértelműen a Pointe Sima 20-nak köszönhető: a külföldi piacokra kitalált kis high-end integrált erősítőhöz kellett egy kinézetre, színben, designban, anyaghasználatban hozzáillő phono.

Az Analogia Mk5 készülékháza ugyanott, ugyanolyan anyagokból, ugyanolyan technológiával készül, mint a Sima 20-é. A teljes készülékház alumínium, nemcsak az előlap – ez ugyan megdrágítja a készüléket, de az alacsony saját rezonanciájú, nem-mágnesezhető anyagú doboz jó hatással van a hangra. Az előlap szálcsiszolt alu, a feliratok 3D gravírozottak.

Változás az Mk4-hez képest, hogy a bekapcsológomb az előlapról hátra költözött: egy kis kényelmetlenség a használatban, cserében elegánsabb, letisztultabb megjelenés. A bekapcsolást jelző LED is a Sima 20-ról jön, melegfehér lámpácska, kifejezetten elegáns, de adott esetben cserélhető más színűre.

IMG_1499.jpgAmi a felépítést illeti, nincsenek nagy változások, hacsak az nem, hogy a jelútban több helyen feltűnnek a japán NIC kondenzátorok, amiket Tibor hosszas kísérletezés után választott ki.

A csőkészlet maradhatott a régi NOS Tesla – E88CC csőben az egyik legszebb hangú, valaha gyártott cső. Ezek még valóban az eredeti, csehszlovák gyártmányú csövek.

Műszaki adatok:

Bemenő impedancia: 47 kOhm, Csőkészlet: E88CC x 3, EZ80 x 1, Méretek: 27 x 13 x 32 cm, Súly: 4.5 kg.

Ára: 259.990 ft