ErősítőkRégebbi termékek

Pointe Medium

Pointe Medium

Ha a Sima volt a Pointe Bogara, akkor a Medium a Golfja. A Sima kifejezetten belépő erősítőnek készült, a Medium már inkább a középkategóriát célozta meg. Ennek megfelelően csak a készülékház emlékeztet a Simára (az is csak arányaiban, mivel méretre egy fél számmal nagyobb), a kapcsolása, csőkészlete teljesen más.

A Mediumban 6L6GC végcsövek dolgoznak, az elérhető teljesítmény 2 x 25 W.

Bár a magasabb vételár – az aktuális Sima változat duplája, két és félszerese – szűkítette a vásárlók körét, ebből a készülékből is több szállítmány készült.

A Medium legnagyobb erénye volt, hogy szinte tetszőleges rendszerben megtalálta a helyét: tudomásunk szerint a mai napig elégedetten hajtanak vele szélessávú tölcséres hangdobozoktól kezdve, miniatűr polchangszórókon át sokutas, bonyolult keresztváltójú, furcsa impedanciagörbéjű monstrumokig mindent.

A Medium abban is hasonlít a Volkswagen Golfra, hogy tuningmesterek nagy számát ihleti fantasztikus átépítésekre. Bár láttunk sajnos eszetlenül összebarmolt készülékeket is, egyesek  valóságos művészi szintre fejlesztették Medium-uk spécizését.

Érdemes megnézni ezt és ezt az átépítést…. (Mindkét idézet fórumból származik: az elkövetők, „opel123” és „vm69” a beidézett hozzászólások környékén részletesen is leírják az átalakítás menetét, illetve további fotókat osztanak meg, érdemes egy kicsit elidőzni a topikokban…)

 

 

Képgaléria: