Rólunk

GlowingTubes775px

Szeret-e Ön blogokat olvasni? Nekünk is van.

Hagyomány

Pointe név alatt 1993 óta gyártunk sztereó csöves erősítőket, hálózati leválasztó trafókat és kiegészítőket, és ezzel az egyik legrégebbi, ma is aktív magyar high-end manufaktúra vagyunk.

Mint annyi high-end márka esetében, a Pointe mögött is egy karizmatikus főkonstruktőr áll. A Pointe megalapítása előtt a szabadkai zenerajongó, Sindrics Tibor munkaidejében Európa egyik tradicionális elektromos gépgyártó üzemében, a jugoszláv Szever-ben foglalkozott erősáramú berendezésekkel, főleg transzformátorokkal.

Mint tudjuk, a csöves erősítők talán legmeghatározóbb alkatrésze a kimenő transzformátor.

Ahogy az ilyen történetekben lenni szokott, Tibor nem volt megelégedve a boltban kapható erősítők hangjával – a többi már történelem.

A nevet és az eredeti koncepciót – megfizethető árú, megbízható, zenei hangú csöves erősítőket adni az árérzékeny piacoknak – a budapesti L’Auditeur high-end kereskedőház találta ki. A belépő kategóriájú, mégis igényes, audiofil Sima erősítők sikerét egyre finomabb modellek követték.

Termékpaletta

delica-001A Pointe termékpalettáját ma sorozatban készülő csöves sztereó erősítők, phono előerősítők és hálózati kábelek teszik ki, amelyeket Magyarországon, a volt Jugoszlávia országaiban és egyes európai országokban forgalmazunk.

Új és régebbi erősítőinkhez is kínálunk upgrade kitteket: ezek olyan alkatrész csomagok (tipikusan csőkészletek), amelyekkel a készülékek hangzása tovább javítható.

Hangminőség

A Pointe erősítőkhöz és kiegészítőkhöz nem lehet a sarki elektronikai boltban hozzájutni. Az értékesítési módszerünk lényege, hogy az érdeklődők más készülékekkel is összehasonlíthatják termékeink hangját, illetve az otthoni kipróbálás is természetes.

Ez a módszer rengeteg elégedett Pointe-tulajdonost eredményez.

Szerintünk ez a tény mondja el a legtöbbet készülékeink hangminőségéről.

(A készülékekről írt teszteknek külön oldalt szenteltünk.)

Műszaki titkok

Nincsenek műszaki titkaink, az erősítőink műszakilag bevált kapcsolásokon alapulnak. Ha valami különlegességet ki kell emelni, az a kimenő- és hálózati trafók egyedi tervezése és kézi gyártása, a válogatott audio alkatrészek, illetve a készülékházak merev megépítése.

Made in Europe

Pointe AmplificaA Pointe készülékeket magyar szakemberek tervezik és építik részben Szerbiában, a Vajdaságban, részben pedig Magyarországon.

A tervezés, az alkatrészbeszerzés, az egyes részegységek gyártása (egyedi trafók, áramköri lapok, készülékházak), illetve a készülékek összeszerelése, csomagolása ott történik, ahol azt a legmagasabb műszaki színvonalon, a lehető leggazdaságosabban lehet elvégezni.

Árazás

A hifi a lemezekről szól. A Pointe készülékeket úgy áraztuk be, hogy más, hasonló nívójú készülékekhez képest több pénz maradjon a zenerajongók zsebében lemezeket vásárolni.

Pointe készülékek beszámítása

A Pointe mindig is sorozatban készítette termékeit, az erősítőinkben nincsenek improvizált, utólagos megoldások, az alkatrészek minősége ellenőrzött, egy-egy sorozaton belül homogén. Emiatt még a legrégebbi, lassan már 25 éves készülékeinket is szívesen számítjuk be: a hangjukat a mai napig büszkén felvállaljuk, a megbízhatóságukat pedig pontosan ismerjük.

A beszámított erősítők és más berendezések ellenőrzésen mennek keresztül, majd feltűnnek az akciós menüpontban.

Szervizelés, garancia

analogia-iv-004Új készülékeinkre a szokásos garanciális feltételeket kínáljuk: 2 év garancia jár az erősítőhöz. A csövekre is vállalunk garanciát – 3 hónapot. Az esetleges garanciális javításokra Budapesten, Szombathelyen, Miskolcon vagy Szegeden kerül sor. Ezeken a helyszíneken természetesen garancián túli javításokat is végzünk.