Pointe Analogia SE csöves phono fokozat

Pointe Analogia SEAz első Pointe Analogia phono fokozatból három generáció készült, az utolsó darabot maga Tibor használta a saját otthoni láncában. Aztán érkezett egy telefon, hogy valakinek életmentő sürgősséggel szüksége lenne egy Analógiára, és Tibor phono nélkül maradt.

A terv az volt, hogy Tibor épít magának egy state-of-the-art phono fokozatot, amivel majd a saját lemezjátszóját hallgatja.

 

Az Analogia SE a 2010-es belgrádi High-End Show-n

Feltehetően valóban egypéldányos készülék maradt volna ez a tökéletes “Limited Edition” darab, ha a TT Recycled cég nem kérte volna kölcsön a 2010-es belgrádi High-End Show-ra. Ha már emberek szeme elé kerül, hát legyen rendesen bedobozolva, ha pedig már készül doboz, legyen rajta felirat is: így született meg az Analogia SE modell neve…

A tüneményes lemezjátszóiról nevezetes szerb cég standja rengeteg látogatót vonzott, a jó hangnak pedig híre ment, egyszerre mindenki Pointe csöves phonókat akart használni, így készült még egy pár darab SE, de mivel a kereslet nem csökkent, az SE alapjain megszületett egy könnyebben sorozatgyártható verzió, az Analogia Mk4. Az SE változat esetében jelentős átdolgozáson ment keresztül az eredeti koncepció, más a csőkészlet és más a tápegység trafója is: az erősítő részben minden funkciót E88CC-k játszanak (a tápban megmaradt az EZ80). A készülékházat 10 mm-es alu zártszelvények merevítik. És persze a bekapcsológomb kikerült az előlapra.

Képgaléria: